Skip to content

STREET | LIFE: unieke roadtrip voor JBL-klanten

Branding & VisualisationProductieStrategie

Opdrachtgever: JBL in samenwerking met Toyota
Type campagne: roadtrip in Amsterdam
Doelgroep: twaalf consumenten uit zes verschillende landen
Doelstelling: de doelgroep enthousiast maken voor de nieuwe Toyota C-HR met de audio-oplossingen van JBL
Team: Frederike Rollerman en Charlotte Bakkers

STREET | LIFE: unieke roadtrip voor JBL-klanten
Als onderdeel van Harman International biedt JBL audio-oplossingen voor binnen én buiten. De oplossingen bieden niet alleen superieur geluid, maar ook een mooi design. Toen Toyota een nieuwe auto lanceerde – de C-HR – konden klanten als extra optie kiezen voor een JBL-audiosysteem in hun nieuwe auto. JBL zette in zes landen een socialmediacampagne op, waarbij fans kans maakten op een roadtrip in Amsterdam. Aan Eventive de taak om deze roadtrip uit te stippelen.
Met een driedaags event op basis van het concept STREET | LIFE organiseerden we dé roadtrip die aansloot bij de campagne en het merk JBL. Winnaars ondergingen een unieke ervaring in Amsterdam, met als doel hen uiteindelijk om te toveren tot vaste klant en ambassadeur van JBL tegenover vrienden, familie en kennissen.

Streetfood en led-dansers
Hoe zag het concept STREET | LIFE eruit? Allereerst sloot het goed aan bij de doelgroep van JBL: consumenten tussen de 25 en veertig jaar met een urban lifestyle. Verschillende thema’s die hierbij aansloten, zoals STREET | ART, STREET | FOOD en STREET | SPORT, kwam terug in de activiteiten, locaties en communicatie omtrent de roadtrip. Zo trapten we de vrijdagavond af met een mini-JBL-festival. Denk aan streetfood en een creatieve, artistieke onthulling van de Toyota C-HR, inclusief streetrunners en led-dansers. Op zaterdag maakten de winnaars kennis met de auto door middel van een roadtrip door Amsterdam. Gasten moesten aan de hand van verschillende hints locaties ontdekken, waar activiteiten plaatsvonden. We eindigden de dag met een diner tussen de streetart-kunstwerken in Amsterdam. Op zondag was het alweer tijd voor de afsluiting van het programma, en kon men op eigen houtje Amsterdam verkennen.

Once in a lifetime experience
Het resultaat? De boodschap en de brand experience van JBL werden optimaal doorvertaald in het urban STREET | LIFE-concept. Dankzij een once in a lifetime experience maakte de doelgroep op creatieve, effectieve en interactieve wijze kennis met het merk – een ervaring en een mooie merkassociatie om te delen met vrienden, familie en kennissen.

Jouw doelgroep een unieke ervaring bieden? Creativiteit en interactie zijn de toverwoorden. We denken graag eens met je mee!