Skip to content

Party with your Data

Branding & VisualisationProductieResearch & InsightsStrategie

Opdrachtgever: Tableau Software
Type campagne: Benelux-roadshow
Doelgroep: Prospects
Doelstelling: genereren van naamsbekendheid onder de doelgroep in Nederland en België
Team: Charlotte

Data en een party zijn twee zaken die je misschien niet snel met elkaar in verband brengt. Voor Tableau Software is het echter de dagelijkse gang van zaken. Het bedrijf biedt een oplossing aan waarmee bedrijven op een laagdrempelige manier bergen aan ruwe data omzetten in inspirerende inzichten en het zowaar zelfs leuk wordt om met data aan de slag te gaan. Omdat het bedrijf in de Benelux meer naamsbekendheid wil creëren, schakelde het Eventive Eventmarketing in om daar bij te helpen en om duidelijk te maken wat de voordelen van de oplossing zijn.

Om het bedrijf onder de aandacht te brengen bij een relevante doelgroep van business analisten en andere prospects, zetten we een roadshow in Nederland en België neer met het concept ‘Party with your Data’. Eventive nam Tableau Software de volledige organisatie en realisatie in Nederland en België uit handen. Om duidelijk te maken dat het gebruik van data met Tableau Software allesbehalve saai is, kozen we voor aansprekende locaties die aansloten bij het concept. In Amsterdam was dat bijvoorbeeld Strandzuid, waar we net als in Rotterdam en Antwerpen een energiek en knallend event neerzetten – met een goede afwisseling tussen productinformatie, klantcontact en party.

Aanstekelijke energie
Tijdens elke roadshow-dag werd in een tijdsbestek van drie uur met veel aanstekelijke energie verteld over de producten en oplossingen die het bedrijf biedt. Daarnaast kwamen verschillende klanten aan het woord die vertelden over hoe de software hen enthousiasmeerde en het mogelijk maakt om op een laagdrempeliger manier meer uit hun data te halen. We sloten elke dag af met een after party waarbij de belangrijkste partners de mogelijkheid kregen om zichzelf in het Partner Paviljoen te presenteren en het gesprek aan te gaan met prospects. En natuurlijk is een data-party niet compleet zonder dj en lekkere hapjes en drankjes.
Het resultaat? Elk van de drie roadshows werd door een groot aantal prospects bezocht die nu bekend zijn met het merk. En nog belangrijker: die nu ook weten dat werken met data dankzij Tableau Software laagdrempelig is en zelfs een waar feest kan zijn.