NL | EN

‘Hoe zorg ik voor een creatief concept?’ Laat je cross-industry inspireren!

26 september 2018
  • Beeld BYC.jpg

Iedereen wil de tofste campagne bedenken, enorme zichtbaarheid en de allerbeste resultaten. Toch? Voor velen blijft het echter knap lastig om een creatief concept te bedenken dat ook nog eens strategisch onderbouwd is. Je blijft al gauw hangen in dezelfde handelingen die je al jarenlang doet – en soms ook gewoon 'redelijk oké' voor je werken – of komt niet zo snel op nieuwe ideeën. Hoe zorg je ervoor dat je deze bubbel doorbreekt en wél nieuwe creatieve concepten bedenkt die precies jouw doelstellingen bereiken? Door cross-industry te denken. En dat kan op drie verschillende manieren.

1. Cross-industry merken zoeken

De snelste methode is misschien wel het inschakelen van een zoekmachine als Google. Zoek eens naar een logo-overzicht of scrol wat door verschillende websites die voor jou opvallen om bepaalde redenen. Misschien is er wel een duurzame pakketbezorger die jou inspireert op het gebied van klantvriendelijkheid of juist een hypotheekverstrekker die de lastige begrippen op een innovatieve manier onder de aandacht brengt en zo klanten aan zich weet te binden. Laat dat nu net ook bij jouw bedrijf op een bepaalde manier te integreren zijn. Uiteraard is het niet een kwestie van 'copy paste', maar er is altijd een draai aan te vinden om het voor jouw merk te laten werken.

2. Cross-industry branche-inspiratie

Ooit gedacht dat je je kon laten inspireren door een uitvaartmuseum, terwijl je broodjes verkoopt? Het lijkt onwaarschijnlijk, maar het kan! Een methode om je anders te laten denken en op nieuwe ideeën te komen, is je door een andere branche laten inspireren. Hoe zou een crematorium met jouw uitdaging omgaan? Of juist een meubelgigant? Kijk eens naar de bouwsector. Daar is meer innovatieve denkkracht te vinden dan je verwacht. Door een andere branche als voorbeeld te nemen, word je gedwongen eens anders te denken dan je normaal gesproken doet. Het verbreedt je horizon en zorgt vaak voor nieuwe invalshoeken. En laat dat nu precies zijn waar jij naar op zoek bent.

3. Cross-industry productinnovaties

Heb je weleens goed naar een innovatie gekeken? Waarschijnlijk niet zoals wij dat nu bedoelen. Kijk bijvoorbeeld eens naar iets kleins als een knoop. Waarom is deze ooit ontworpen, waarvoor dient hij en hoe zou je 'm eens op een andere manier kunnen inzetten? Koppel dit eens terug naar jouw merk en kijk of je met deze bevindingen een andere oplossing kunt bedenken voor jouw marcomuitdaging. Je zult zien dat er heel andere ideeën ontstaan. En dan heb je het nu alleen nog over een alledaags voorwerp als een knoop. Denk bijvoorbeeld eens aan een app voor planten, die de kamerplant een heel ander imago weet te geven – en zelfs een beetje 'meer tot levende vriend maakt'. Of stel je eens voor wat er gebeurt als je een 'raket' als productinnovatie neemt...

Deze drie voorbeelden van cross-industry denken – eigenlijk drie verschillende creativiteitsmethodieken – zijn een eerste stap om je denkpatroon eens te doorbreken. Maar er zijn nog oneindig veel manieren om dat te doen. Meer hulp nodig om eens een andere creatieve en strategische draai te geven aan jouw concepten? Kom naar een van onze Boost Your Concept-sessies. Hier gaan wij aan de slag met jouw marcomvraagstuk – waar deze dan ook precies over gaat. Weten wat Boost Your Concept precies is en hoe het werkt? Ga naar www.boostyourconcept.nl. Tip: hier kun je je ook gelijk inschrijven voor de nieuwsbrief of aanmelden voor een van de kosteloze sessies. Tot snel!

Team Boost Your Concept

Eventive - Bureau voor Eventmarketing - 020 409 4787 - info@eventive.nl - Burgemeester Stramanweg 102, 1101 AA Amsterdam Zuidoost - KvK: 34183170 - BTW: NL8117.78.344.B01 - Privacyverklaring- Vacature: eventstagiair
Eventive - Bureau voor Eventmarketing
020 409 4787
info@eventive.nl
Burg. Stramanweg 102
1101 AA Amsterdam Zuidoost
KvK: 34183170
BTW: NL8117.78.344.B01
Privacyverklaring
Vacature: eventstagiair

Zullen we samen je marketing naar een hoger niveau tillen?

Wil je meer halen uit je events, acties en campagnes? Neem vandaag nog contact met ons op, dan geven we je drie gratis tips om meer uit je eventstrategie te halen. Geheel vrijblijvend en afgestemd op jouw uitdaging. Waar wacht je nog op?

nu inschrijven
Akkoord
Koekje erbij? Om onze website creatief, effectief en interactief te houden, maken we gebruik van cookies. Soms ook van derden (zie ook onze privacyverklaring). Vind je dat goed?
Nee, ik wil geen cookies en begrijp dat ik daardoor niet de volledige functionaliteiten van deze website kan benutten.