NL | EN

Een kleurrijke opening voor NBD Biblion

15 juli 2014
  • Boekpresentatie bitterballen.jpg

Op 27 juni opende Eventive het nieuwe, duurzame pand van NBD Biblion aan de Huygenstraat in Zoetermeer. NBD Biblion is de dienstverlenende organisatie voor openbare bibliotheken en mediatheken in Nederland. Aan Eventive de vraag om hier een leuk openingsconcept te bedenken. Een concept waarbij ook het publiek ziet wat NBD Biblion in huis heeft.

Stap 1: het bezichtigen van de nieuwe locatie. Eén ding is daar direct zeker: we gaan voor een kleurrijke opening in alle opzichten. Met de duurzame en innovatieve diensten van NBD Biblion en een eigen drukkerij in ons achterhoofd kwamen we al snel op het volgende: dit pand moeten we l-e-t-t-e-r-l-i-j-k kleur geven.

Conceptontwikkeling als een kleurplaat

Terug naar de basis. Wij als conceptontwikkelaars denken bij het creatieve proces al snel in beelden en zien meteen een schets voor ons, die in dit geval als kleurplaat is in te kleuren. En zo gezegd, zo gedaan. De uitnodiging: een kleurige enveloppe met daarin een schets van het nieuwgebouwde pand en een setje kleurpotloden.

Het is de dag van de opening. Bij de entree ontvangt directeur Henk Das de gasten persoonlijk. Diverse medewerkers staan klaar om bezoekers het innovatieve proces in de 'binderij' te laten zien. Om de rondleiding een extra tintje te geven ontvangen bezoekers bij de diverse productieprocessen Pantone-kaarten ofwel kleurstalen. Op elke kaart staat een innovatieve wetenswaardigheid genoteerd over het desbetreffende fabrieksonderdeel. Na afloop van de rondleiding beschikt elke bezoeker dan ook over een informatief kleurenpalet van NBD Biblion.

Details

Na de rondleiding vindt het officiële openingsmoment plaats. De boekenmeisjes zijn gekleed in een zeer creatieve en toepasselijke, speciaal voor dit event ontworpen, outfit en overhandigen Henk Das en de burgemeester van Zoetermeer, Dhr. Aptroot, een XXL-potlood. Met de potloden zetten zij de eerste kleurstreep, ondersteund door een knallende animatie op het grote scherm. Het pand is officieel geopend en krijgt daadwerkelijk kleur.

Naast alle inhoudelijke elementen blijkt er niet veel nodig te zijn om dit spiksplinternieuwe pand er feestelijk uit te laten zien. De kleurrijke accessoires zoals bloemen, kaarsen, kussens en ballonnen doen je wanen in een kleurrijke wereld. Zelfs de onmisbare Hollandse bitterballen presenteren we vanuit uitgeholde boeken, onder het genot van de swingende klanken van de band De Swingers. It's all in the details!

Wij als projectteam kijken met veel plezier op een kleurrijk project!

Roselle & Britt

 

Eventive - Bureau voor Eventmarketing - 020 409 4787 - info@eventive.nl - Burgemeester Stramanweg 102, 1101 AA Amsterdam Zuidoost - KvK: 34183170 - BTW: NL8117.78.344.B01 - Privacyverklaring- Vacature: eventstagiair
Eventive - Bureau voor Eventmarketing
020 409 4787
info@eventive.nl
Burg. Stramanweg 102
1101 AA Amsterdam Zuidoost
KvK: 34183170
BTW: NL8117.78.344.B01
Privacyverklaring
Vacature: eventstagiair

Zullen we samen je marketing naar een hoger niveau tillen?

Wil je meer halen uit je events, acties en campagnes? Neem vandaag nog contact met ons op, dan geven we je drie gratis tips om meer uit je eventstrategie te halen. Geheel vrijblijvend en afgestemd op jouw uitdaging. Waar wacht je nog op?

nu inschrijven
Akkoord
Koekje erbij? Om onze website creatief, effectief en interactief te houden, maken we gebruik van cookies. Soms ook van derden (zie ook onze privacyverklaring). Vind je dat goed?
Nee, ik wil geen cookies en begrijp dat ik daardoor niet de volledige functionaliteiten van deze website kan benutten.