NL | EN

Hoe ziet de wereld eruit als onze rechterhersenhelft dominant is?

4 februari 2016
  • 3f8670f.jpg

Onze missie? Creativiteit verspreiden. Wij zetten effectieve brainstorms in om creatieve oplossingen voor praktische marcom-vraagstukken te verzinnen. In plaats van steeds maar weer op dezelfde gestructureerde manier een oplossing verzinnen, hanteren we methodieken om tot andere oplossingen en ideeën te komen.
Hiervoor gebruiken wij naast onze linker-, ook onze rechterhersenhelft. Want de rechterhersenhelft is waar creativiteit woont – dé hotspot van creativiteit. En intuïtie, fantasie, verbeelding en speelsheid. Helaas stopt hij na een piek op ons vijfde levensjaar met ontwikkelen. Want de maatschappij legt meer focus op de linkerhersenhelft. Analyse, zekerheid, logica en realiteitszin zijn begrippen die hier hun plek krijgen en die door onze maatschappij een belangrijke en prominente rol hebben. Maar stel nou dat onze maatschappij door de rechterhersenhelft gestuurd zou worden. Hoe zou de wereld er dan uitzien?

Blog | Creativiteit

 Die wereld zien we in het verhaal van Pluk van de Petteflat. Pluk en zijn vriendjes hebben een groot probleem, want het rommelige park wordt op de schop genomen en moet plaats maken voor een keurig betonnen pleintje met bloemen in structurerende betonnen bakken. Om te voorkomen dat de werklui aan het werk kunnen, plant Pluk een hasselbramenstruik. Zodra de werklui ervan eten, verandert hun gedrag in dat van kinderen. Ze vergeten wat ze moesten doen en zijn druk met tikkertje, verstoppertje en knikkeren. De hasselbramen maken de linkerhersenhelft inactief en de rechterhersenhelft actief. Probleem opgelost voor Pluk en zijn vriendjes. En de wereld is er nog een stuk vrolijker en speelser door ook.

Maar dan komt Pluk een buurvrouw in de Petteflat tegen. Zij heeft een slecht verbonden been, omdat ze het zelf gedaan heeft. Want de dokter had geen tijd, omdat hij knikkerde met de postbode. De buurvrouw heeft zo'n honger, maar er is geen brood, want de bakker speelt verstoppertje met de apotheker.

Met een dominante rechterhersenhelft is de wereld dus wel heel vrolijk en fantasierijk, maar ook té speels en chaotisch. Daarom is de combinatie van de dominante linkerhersenhelft met een creatieve lading vanuit de rechterhersenhelft zo belangrijk.
Overheerst jouw linkerhersenhelft? En zorgt dat voor gebrek aan creativiteit? Wij brainstormen graag met je mee. Of neem je vraagstuk mee en schuif aan bij Boost Your Concept, onze tweemaandelijkse brainstormworkshop. Dan gebruiken we samen onze linker- én rechterhersenhelften.

Kim

Eventive - Bureau voor Eventmarketing - 020 409 4787 - info@eventive.nl - Burgemeester Stramanweg 102, 1101 AA Amsterdam Zuidoost - KvK: 34183170 - BTW: NL8117.78.344.B01 - Privacyverklaring- Vacature: eventstagiair
Eventive - Bureau voor Eventmarketing
020 409 4787
info@eventive.nl
Burg. Stramanweg 102
1101 AA Amsterdam Zuidoost
KvK: 34183170
BTW: NL8117.78.344.B01
Privacyverklaring
Vacature: eventstagiair

Zullen we samen je marketing naar een hoger niveau tillen?

Wil je meer halen uit je events, acties en campagnes? Neem vandaag nog contact met ons op, dan geven we je drie gratis tips om meer uit je eventstrategie te halen. Geheel vrijblijvend en afgestemd op jouw uitdaging. Waar wacht je nog op?

nu inschrijven
Akkoord
Koekje erbij? Om onze website creatief, effectief en interactief te houden, maken we gebruik van cookies. Soms ook van derden (zie ook onze privacyverklaring). Vind je dat goed?
Nee, ik wil geen cookies en begrijp dat ik daardoor niet de volledige functionaliteiten van deze website kan benutten.