NL | EN

Een cadeautje!

2 september 2014
  • ZLSw0SXxThSrkXRIiCdT_DSC_0345.jpg

Bij Eventive faciliteren we regelmatig creatieve sessies om nieuwe antwoorden te bedenken op complexe strategische vragen. Bijvoorbeeld, bedrijven zijn op zoek naar nieuwe producten om te vermarkten of naar manieren om zich effectief te onderscheiden van hun concurrent. Onlangs echter, hielden we een creatieve sessie om een cadeau te bedenken voor alle medewerkers van een bedrijf.

Deze vraag verbaasde me in eerste instantie. De klant in kwestie is geen mkb-onderneming, maar een bedrijf dat verschillende merken voert en zo'n 6.000 medewerkers heeft. Precies, een flinke uitdaging dus! Zeker omdat het cadeau iedereen moet aanspreken; man/vrouw, jong/oud, schoonmaker/management, etc. Het mag dan geen zwaar strategisch onderwerp zijn. De uitdaging is er niet minder om. En dit is wel degelijk een zeer geschikt onderwerp voor een uitgebreide brainstorm.

Brede groep

Het belangrijkst voor deze brainstorm is een focusgroep samenstellen die net zo breed is als de doelgroep. Het is tenslotte cruciaal om je met de doelgroep te vereenzelvigen en alleen zo kom je tot de juiste ideeën. Onze opdrachtgever begreep dit heel goed en dus startten we aan onze brainstorm met twaalf man verdeeld over zo'n acht disciplines en merken.

Aan de hand van onder andere de ideeëndump en de bloemassociatie kwamen we tot zeer uiteenlopende ideeën. Het toepassen van dit soort technieken garandeert bij elke sessie inzichten uit onverwachte hoek, oplossingen buiten de gebaande paden. De 1001 cadeau-ideeën werden na het clusteren door alle deelnemers beoordeeld. En dat er buiten de gebaande paden was gegaan bleek uit het feit dat veel genoemde ideeën niet hoog scoorden. Slechts enkele originele ideeën bleven overeind. En uit de winnende ideeën kwam duidelijk naar voren dat de brede deelnemersgroep een schot in de roos is geweest.

Cadeautje

Kortom, van luchtige onderwerpen tot de wat zwaarder beladen strategische sessies, een juist samengestelde deelnemersgroep die representatief is voor de doelgroep, garandeert een effectief resultaat. En dat ervaren alle aanwezigen natuurlijk als een cadeautje!

Eventive - Bureau voor Eventmarketing - 020 409 4787 - info@eventive.nl - Burgemeester Stramanweg 102, 1101 AA Amsterdam Zuidoost - KvK: 34183170 - BTW: NL8117.78.344.B01 - Privacyverklaring- Vacature: eventstagiair
Eventive - Bureau voor Eventmarketing
020 409 4787
info@eventive.nl
Burg. Stramanweg 102
1101 AA Amsterdam Zuidoost
KvK: 34183170
BTW: NL8117.78.344.B01
Privacyverklaring
Vacature: eventstagiair

Zullen we samen je marketing naar een hoger niveau tillen?

Wil je meer halen uit je events, acties en campagnes? Neem vandaag nog contact met ons op, dan geven we je drie gratis tips om meer uit je eventstrategie te halen. Geheel vrijblijvend en afgestemd op jouw uitdaging. Waar wacht je nog op?

nu inschrijven
Akkoord
Koekje erbij? Om onze website creatief, effectief en interactief te houden, maken we gebruik van cookies. Soms ook van derden (zie ook onze privacyverklaring). Vind je dat goed?
Nee, ik wil geen cookies en begrijp dat ik daardoor niet de volledige functionaliteiten van deze website kan benutten.