NL | EN

EU-OSHA | Veilig en gezond aan het werk

Opdrachtgever:EU-OSHA
Type campagne:Europese campagne
Doelgroep:ondernemingen, werknemers en regeringen
Doelstelling:Europese werkplekken veiliger, gezonder en productiever maken
Team:Shanita

Eventive en EU-OSHA -Samenwerkingspartner NL: TNO | Samenwerkingspartner BE: FOD

Sinds 2015 werkt Eventive intensief samen met EU-OSHA; het Europese agentschap dat voorlichting geeft over veiligheid en gezondheid op het werk. We helpen EU-OSHA bij het stimuleren van een cultuur van risicopreventie, met als doel de verbetering van de arbeidsomstandigheden in Nederland en België. We verzorgen bijvoorbeeld voor alle Europees vastgestelde EU-OSHA-campagneactiviteiten de gehele planning, het communicatietraject en de realisatie in zowel Nederland als België. Om dit te bereiken, werken we nauw samen met de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) en de Belgische Federale Overheidsdienst (FOD) Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. Deze organisaties zijn de nationale autoriteit voor veiligheid en gezondheid op het werk en zijn door de Nederlandse en Belgische nationale regering aangeduid als officiële vertegenwoordiger van EU-OSHA.

Healthy workplaces for all ages

Op 14 april 2016 vond de lancering plaats van de campagne Healthy workplaces for all ages in Brussel, door Eurocommissaris Marianne Thyssen van Werk, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit. Deze campagne focust zich op de veroudering van de Europese beroepsbevolking en de oplopende pensioenleeftijd. Door goed beheer van veiligheid en gezondheid op het werk onder de aandacht te brengen, wil men met de campagne een duurzaam beroepsleven mogelijk maken, en zo de uitdagingen van de toekomst opvangen.
Op dezelfde dag – in de Week van de Ondernemer – vond ook de kick-off van deze twee jaar durende campagne in Nederland plaats. Om de campagnelancering tot een succes te maken, werkte Eventive en TNO samen met zowel het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid als het mkb.

Op 21 april werd de Belgische campagne op nationaal niveau gelanceerd, waar Kris Peeters – de Belgische vicepremier en minister van Werk, Economie en Consumentenzaken – een belangrijke rol had. Een mooi event en een effectieve lancering van de twee jaar durende campagne ‘Healthy workplaces for all ages’, waarbij Eventive een ondersteunende rol vervulde.

Eind september stond op de agenda een seminar voor de horecasector in Brussel, met als onderwerp ‘Online Interactive Risk Assessment’. Het volgende event dat plaatsvindt om veiligheid en gezondheid op het werk onder de aandacht te brengen, is in België op 21 oktober 2016 en in Nederland op 1 november 2016.

Kortom, mooie projecten van onze Europese opdrachtgever EU-OSHA, waarbij veel verschillende stakeholders zijn betrokken en het maatschappelijke belang de boventoon voert. 

Eventive - Bureau voor Eventmarketing - 020 409 4787 - info@eventive.nl - Burgemeester Stramanweg 102, 1101 AA Amsterdam Zuidoost - KvK: 34183170 - BTW: NL8117.78.344.B01 - Privacyverklaring- Vacature: eventstagiair
Eventive - Bureau voor Eventmarketing
020 409 4787
info@eventive.nl
Burg. Stramanweg 102
1101 AA Amsterdam Zuidoost
KvK: 34183170
BTW: NL8117.78.344.B01
Privacyverklaring
Vacature: eventstagiair

Zullen we samen je marketing naar een hoger niveau tillen?

Wil je meer halen uit je events, acties en campagnes? Neem vandaag nog contact met ons op, dan geven we je drie gratis tips om meer uit je eventstrategie te halen. Geheel vrijblijvend en afgestemd op jouw uitdaging. Waar wacht je nog op?

nu inschrijven
Akkoord
Koekje erbij? Om onze website creatief, effectief en interactief te houden, maken we gebruik van cookies. Soms ook van derden (zie ook onze privacyverklaring). Vind je dat goed?
Nee, ik wil geen cookies en begrijp dat ik daardoor niet de volledige functionaliteiten van deze website kan benutten.