NL | EN

The Stars of....

  • The Stars of....
Type campagne:Medewerkers event
Doelgroep:Medewerkers
Doelstelling:Medewerkers te laten zien en voelen dat zij maken wie de organisatie is

Hoe kunnen we op een leuke en informele manier ervoor zorgen dat de medewerkers zich gewaardeerd en betrokken voelen en dat de opkomst van de nieuwjaarsborrel wordt verhoogd?

Een Vlaamse opdrachtgever van Eventive heeft Eventive gevraagd om een creatief concept te ontwikkelen voor de jaarlijkse nieuwjaarsborrel. De nieuwjaarsborrel moest in het teken van de medewerkers staan. De medewerkers zorgen namelijk voor het succes van deze organisatie en daarom wilde de opdrachtgever de medewerkers in het zonnetje zetten. Daarnaast is de opkomst van de nieuwjaarsborrel ieder jaar erg laag en de opdrachtgever zou graag een hogere opkomst zien. De borrel werd zowel voor het kantoor in Nederland als in België gerealiseerd. In totaal voor ongeveer 200 werknemers.

Hoe kunnen we op een leuke en informele manier ervoor zorgen dat de medewerkers zich gewaardeerd en betrokken voelen en dat de opkomst van de nieuwjaarsborrel wordt verhoogd?

Eventive creëerde een creatieve, effectieve en interactieve nieuwjaarsborrel!  Als overkoepelend thema heeft Eventive samen met de opdrachtgever  gekozen voor: The Stars of…... Iedere werknemer is een ster in zijn of haar vakgebied. Hoe maak je dit interactief? Door middel van actie te vragen voor/tijdens/na het evenement.

Wanneer voel je je een ster? Als de dag om jou draait, als je meer aandacht krijgt dan dat je dat normaal gesproken krijgt en als je uitgebreid mag genieten van de luxe die je wordt geboden.

De dag begon met een ontbijt deluxe voor iedere werknemer. Het ontbijt was per persoon verpakt zodat iedere werknemer dit direct mee kon nemen naar zijn of haar kantoor, luxe en handig! In het ontbijtpakket zat een kaartje in de vorm van een ster waarop stond “Enjoy your star breakfast” “See you at the New Years drink this afternoon!”

De rode loper werd uitgerold en winterse decoratie werd geplaatst. Zo werden er sterren met de core values van de organisatie opgehangen: together, excellence, inspiration.

Houten Koek en Zopie kramen werden geplaatst waar de oliebollen werden gebakken en heerlijke drankjes zoals warme chocolademelk met slagroom en non-alcoholische glühwein klaarstonden. Daarnaast liepen er obers rond om iedereen te voorzien van een hapje en een drankje.

Als ‘fun’ element heeft Eventive een polaroid camera met gepersonaliseerde photoflyers gerealiseerd om een entertainment factor voor de medewerkers te creëren. En dat heeft gewerkt! Het merendeel van de medewerkers wilde vaker dan 1 keer op de foto en daardoor heeft de hostess die zorg droeg voor het maken van de foto’s meer dan 400 foto’s in totaal gemaakt! Het leuke aan een polaroid foto; die zet je op je bureau! Daardoor bereik je effectiviteit, je wilt immers dat je doelgroep terugdenkt aan een leuk evenement en door de polaroid foto worden ze hieraan op een leuke manier herinnert.

Kan je tijdens een evenement iets winnen? Dat betekend actie. Maar kan je iemand nomineren voor een prijs op een creatieve manier? Dat is interactie! Een aantal weken voorafgaand van de nieuwjaarsborrel werd bekend gemaakt dat iedereen één of zelfs meerdere collega’s mocht nomineren als dé ster van de organisatie. Diegene met de meeste nominaties wint uiteraard. Wat? Een echte, zichtbare en naar de winnaar benoemde ster in ons heelal.

Eventive had een prikbord in de vorm van een ster laten maken waar de medewerkers hun nominatie op konden prikken. Door daadwerkelijk ‘live’ een collega te nomineren ontstond er een kettingreactie waardoor velen participeerden.

Een half uur na het einde van de borrel waren er nog steeds medewerkers aanwezig. Ze waren nog gezellig aan het praten, te poseren voor de foto en te borrelen.

Eventive - Bureau voor Eventmarketing - 020 409 4787 - info@eventive.nl - Burgemeester Stramanweg 102, 1101 AA Amsterdam Zuidoost - KvK: 34183170 - BTW: NL8117.78.344.B01 - Privacyverklaring- Vacature: eventstagiair
Eventive - Bureau voor Eventmarketing
020 409 4787
info@eventive.nl
Burg. Stramanweg 102
1101 AA Amsterdam Zuidoost
KvK: 34183170
BTW: NL8117.78.344.B01
Privacyverklaring
Vacature: eventstagiair

Zullen we samen je marketing naar een hoger niveau tillen?

Wil je meer halen uit je events, acties en campagnes? Neem vandaag nog contact met ons op, dan geven we je drie gratis tips om meer uit je eventstrategie te halen. Geheel vrijblijvend en afgestemd op jouw uitdaging. Waar wacht je nog op?

nu inschrijven
Akkoord
Koekje erbij? Om onze website creatief, effectief en interactief te houden, maken we gebruik van cookies. Soms ook van derden (zie ook onze privacyverklaring). Vind je dat goed?
Nee, ik wil geen cookies en begrijp dat ik daardoor niet de volledige functionaliteiten van deze website kan benutten.