NL | EN

Nuvias | Relatiebeheer en lead generation? Eerst de basis op orde

  • Nuvias | Relatiebeheer en lead generation? Eerst de basis op orde
Opdrachtgever:Nuvias
Type campagne:Partnermarketingcoördinatie
Doelgroep:Vendoren van Nuvias
Doelstelling:Partnermarketingprogramma voor resellers ontwikkelen in co-creatie met de vendoren, met als doelstellingen: relatiebeheer en leadgeneration
Team:Frederike Rollerman (Eventive)

Nuvias – distributeur op het gebied van IT-oplossingen – schakelde Eventive in voor het oppakken van de partnermarketing. Samen met Eventive en in co-creatie met de vendoren wilde Nuvias een vendormarketingplan maken om de doelgroep resellers te bereiken. Datzelfde plan moest een basis vormen om marketingactiviteiten te ontwikkelen.

Daarom bracht Eventive eerst de marketingbasics op orde. We maakten het partnernetwerk inzichtelijk (IT-funnel), verzamelden inzichten van resellers en legden contact met vendoren. We werkten in co-creatie met vendoren, zodat ze al betrokken werden vanaf de initiële fase voor het definiëren van de doelstellingen, het afstemmen van de verwachtingen en de totstandkoming van de marketingcommunicatie-activiteiten om de reseller te bereiken. Met als uiteindelijke doel om hen klant te maken. Uiteraard hielden we hierbij rekening met de AVG-richtlijnen, zodat de database voldeed aan de op dat moment nieuw geïntroduceerde wetgeving.

Toen de basis – doelgroep, marktkansen, kanalen, randvoorwaarden en doelstellingen – op orde was, gingen we aan de slag met partnermarketingcampagnes, leadgeneration-campagnes en relatiemarketing. We verzorgden de uitrol hiervan uiteraard in afstemming met Nuvias en de betreffende vendor. Tot de uitrol behoorden onder andere direct mailings, online communicatie en een event, waarmee we richting de resellers en eindgebruikers communiceerden en in gesprek met ze kwamen. Het eerste kortetermijnresultaat: twee nieuwe resellers én een vijftal end-user opportunities. De mooiste kroon op ons marketingwerk.

Henk Snijders, Managing Director Benelux van Nuvias Group: "Eventive heeft geholpen om de marketingbasics op orde te brengen om zo effectieve co-marketingactiviteiten met onze vendoren op te kunnen zetten. Zo konden we vanuit Nuvias de vendoren faciliteren met de nodige marketingsupport. Daarnaast konden we actief aan de slag om structureel marketingactiviteiten uit te rollen om zo resellers te activeren en te binden. Een expertiseslag die we moesten maken. Al met al was het een prettige samenwerking die onder andere heeft geresulteerd in een nauwe relatie en samenwerking met onze grootste vendor Riverbed."

Eventive - Bureau voor Eventmarketing - 020 409 4787 - info@eventive.nl - Burgemeester Stramanweg 102, 1101 AA Amsterdam Zuidoost - KvK: 34183170 - BTW: NL8117.78.344.B01 - Privacyverklaring- Vacature: eventstagiair
Eventive - Bureau voor Eventmarketing
020 409 4787
info@eventive.nl
Burg. Stramanweg 102
1101 AA Amsterdam Zuidoost
KvK: 34183170
BTW: NL8117.78.344.B01
Privacyverklaring
Vacature: eventstagiair

Zullen we samen je marketing naar een hoger niveau tillen?

Wil je meer halen uit je events, acties en campagnes? Neem vandaag nog contact met ons op, dan geven we je drie gratis tips om meer uit je eventstrategie te halen. Geheel vrijblijvend en afgestemd op jouw uitdaging. Waar wacht je nog op?

nu inschrijven
Akkoord
Koekje erbij? Om onze website creatief, effectief en interactief te houden, maken we gebruik van cookies. Soms ook van derden (zie ook onze privacyverklaring). Vind je dat goed?
Nee, ik wil geen cookies en begrijp dat ik daardoor niet de volledige functionaliteiten van deze website kan benutten.