NL | EN

HPE | Creatief communicatieconcept voor HPE: Fiets mee met…

  • HPE | Creatief communicatieconcept voor HPE: Fiets mee met…
Opdrachtgever:HPE
Type campagne:Channelmarketingprogramma
Doelgroep:Channelmanagers
Doelstelling:Draagvlak creëren zodat de partners van HPE succesvol campagne voeren om nieuwe klanten te werven
Team:Kim Camman

Hewlett Packard Enterprise (HPE), een Amerikaans softwarebedrijf, wilde samen met zijn serviceproviders nieuwe klanten werven. Alleen vonden de serviceproviders het lastig om goed te communiceren over HPE. Om draagvlak bij alle betrokken partijen te creëren, vroeg HPE Eventive om een creatieve workshop te faciliteren en samen tot een creatief communicatieplan te komen.

Effectief brainstormen over marketingideeën
Om tot één communicatieconcept te komen, nodigde HPE twaalf partners uit voor een creatieve workshop. Het doel? Tot een plan komen waar iedereen tevreden mee was. Na een inleiding over creativiteit en ons brein, lag de focus op de vraag: Met welke marketingideeën zorgen we dat organisaties die een serviceprovider zoeken HPE en zijn partners zien als de beste Nederlandse partij? Dankzij de interactieve programmering van Eventive, kwam de groep gezamenlijk tot honderden ideeën. Vervolgens koos de groep de beste ideeën eruit. Daaruit werden maar liefst drie plannen van aanpak gemaakt, die alle drie een mogelijk communicatie concept waren. HPE koos hieruit het meest passende plan, wat Eventive voor hen uitwerkte tot Op weg in de digitale transformatie: Fiets mee met...

Touchpoints gedurende het jaar
Uit een brainstormsessie kwam het communicatieconcept Op weg in de digitale transformatie: Fiets mee met... naar voren. Een plan met meerdere touchpoints, oftewel contactmomenten, gedurende het jaar, inclusief de activiteiten die HPE al op de agenda had staan. Zo ontstond het idee om klanten van de serviceproviders een telefoonhouder voor op de fiets te geven, met daarop de kreet: 'HPE en partners helpen u op weg'. En wilden we bezoekers van een event 'letterlijk' door de agenda heen laten fietsen door elk agendapunt op een andere locatie toe te lichten.

Personaliseren
'Fiets mee met...' is een open concept en geeft iedere partner de kans om het zelf in te vullen en te personaliseren zodat elke partner een eigen campagne heeft. Allemaal met het doel om leads te genereren voor HPE en zijn partners met dit concept met events en communicatiemiddelen.

Wil jij meer weten hoe je betrokkenheid in je verkoopkanaal genereert, of ben je zelf op zoek naar een creatief concept? Wij beantwoorden graag je vragen.

Eventive - Bureau voor Eventmarketing - 020 409 4787 - info@eventive.nl - Burgemeester Stramanweg 102, 1101 AA Amsterdam Zuidoost - KvK: 34183170 - BTW: NL8117.78.344.B01 - Privacyverklaring- Vacature: eventstagiair
Eventive - Bureau voor Eventmarketing
020 409 4787
info@eventive.nl
Burg. Stramanweg 102
1101 AA Amsterdam Zuidoost
KvK: 34183170
BTW: NL8117.78.344.B01
Privacyverklaring
Vacature: eventstagiair

Zullen we samen je marketing naar een hoger niveau tillen?

Wil je meer halen uit je events, acties en campagnes? Neem vandaag nog contact met ons op, dan geven we je drie gratis tips om meer uit je eventstrategie te halen. Geheel vrijblijvend en afgestemd op jouw uitdaging. Waar wacht je nog op?

nu inschrijven
Akkoord
Koekje erbij? Om onze website creatief, effectief en interactief te houden, maken we gebruik van cookies. Soms ook van derden (zie ook onze privacyverklaring). Vind je dat goed?
Nee, ik wil geen cookies en begrijp dat ik daardoor niet de volledige functionaliteiten van deze website kan benutten.