NL | EN

De Wens van Bjorn | Activatiecampagne

  • De Wens van Bjorn | Activatiecampagne
  • De Wens van Bjorn | Activatiecampagne
  • De Wens van Bjorn | Activatiecampagne
Opdrachtgever:De Wens van Bjorn
Type campagne:Activatiecampagne
Doelgroep:Nederland
Doelstelling:Fondsenwerving
Team:Britt

Bjorn vertelde bij RTL Late Night over zijn zeldzame verouderingsziekte Progeria. Er keken ruim een miljoen mensen, en een groot deel daarvan mailde geïnteresseerd over zijn boek. Maar één iemand stuurde Bjorn een mail over zijn wens: het organiseren van een Progeria-reünie in Nederland. En dat was onze collega Britt. Omdat het verhaal van Bjorn haar zo aangreep, besloot zij haar hulp aan te bieden. Eventive steunde Britt door een aantal projecturen en de kennis en ervaring van het bureau beschikbaar te stellen. Het resultaat: Bjorns wens gaat in vervulling, hij ziet zijn lotgenoten op een reünie in augustus 2015. 

De wens van Bjorn. Dat is een reünie in Nederland van zijn (twintig) lotgenoten uit Europa. Hiervoor was minimaal 80.000 euro nodig. Eventive ontwikkelde de campagne ‘De wens van Bjorn’. Het doel: bekendheid genereren rond zijn wens en mensen oproepen te doneren of een sponsorbijdrage te leveren. We introduceerden de website De Wens van Bjorn, richtten social-media-accounts in en regisseerden een campagnefilmpje. We coachten en begeleidden de betrokkenen en stuurden een persbericht naar de media. En we lieten ons netwerk voor Bjorn werken: we benaderden relaties voor een mogelijke bijdrage in de vorm van producten en diensten, ten behoeve van de reünie. Uiteindelijk is met de gehele campagne 97.500 euro opgehaald. Hiermee organiseert de Progeria Family Circle een prachtig, groot feest voor Bjorn in augustus 2015! De actieperiode werd in mei 2015 afgesloten met een benefietweekend op 16 en 17 mei. Hier werd Eventive (en Britt in het bijzonder) bedankt voor de geleverde bijdrage en kregen we een mooi, persoonlijk cadeau. 

Het totaalbedrag dat is opgehaald voor De Wens van Bjorn is 103.000 euro. Het bedrag boven de 80.000 komt tevens ten goede aan een mooi programma. Wat overblijft, komt ten goede aan de Progeria Family Circle en aan de bijeenkomsten, die in de komende jaren plaatsvinden. 

Eventive - Bureau voor Eventmarketing - 020 409 4787 - info@eventive.nl - Burgemeester Stramanweg 102, 1101 AA Amsterdam Zuidoost - KvK: 34183170 - BTW: NL8117.78.344.B01 - Privacyverklaring- Vacature: eventstagiair
Eventive - Bureau voor Eventmarketing
020 409 4787
info@eventive.nl
Burg. Stramanweg 102
1101 AA Amsterdam Zuidoost
KvK: 34183170
BTW: NL8117.78.344.B01
Privacyverklaring
Vacature: eventstagiair

Zullen we samen je marketing naar een hoger niveau tillen?

Wil je meer halen uit je events, acties en campagnes? Neem vandaag nog contact met ons op, dan geven we je drie gratis tips om meer uit je eventstrategie te halen. Geheel vrijblijvend en afgestemd op jouw uitdaging. Waar wacht je nog op?

nu inschrijven
Akkoord
Koekje erbij? Om onze website creatief, effectief en interactief te houden, maken we gebruik van cookies. Soms ook van derden (zie ook onze privacyverklaring). Vind je dat goed?
Nee, ik wil geen cookies en begrijp dat ik daardoor niet de volledige functionaliteiten van deze website kan benutten.