NL | EN

Babboe | Wie help jij op weg?

  • Babboe | Wie help jij op weg?
Opdrachtgever:Babboe bakfietsen
Type campagne:Beursconcept
Doelgroep:Fietshandelaren
Doelstelling:Minimaal tien nieuwe klanten en extra bestellingen voor een limited edition-bakfiets
Team:Kim en Chantal

Babboe bakfietsen benaderde Eventive met een interessante communicatie-uitdaging: het laden van de merkwaardes innovatief, betaalbaar, veilig en kwalitatief op de Eurobike-beurs, die in juli 2017 plaatsvond in Duitsland. Op deze beurs lopen vertegenwoordigers van fietswinkels en -winkelketens die op zoek zijn naar nieuwe producten. Voor Babboe een uitgelezen kans om zich te onderscheiden van de concurrentie; voor Eventive een opdracht waarvoor we graag extra hard fietsen.

 

Concept: wie help jij op weg?
Babboe is er vooral voor gezinnen met jonge kinderen. Bij dat leven horen verschillende gebruiksmomenten. Deze momenten zorgen voor herkenning bij de doelgroep, maar zijn ook te koppelen aan de bakfietstypes van Babboe. Wij bedachten op basis hiervan de kapstok 'Wie help jij op weg?'. Oftewel: hoe kan Babboe winkeliers op Eurobike helpen zodat ze de juiste bakfiets aan klanten adviseren? Het 'wie help jij op weg?'-concept konden we verder laden door uit te leggen dat welke weg je ook kiest, er altijd een Babboe-weg is. Of je nu door de stad of door de heuvels reist. En of je nu veel of weinig kinderen in je bakfiets vervoert. Dus als je een bakfiets aanschaft om je kostbaarste bezit te vervoeren, dan kies je voor een bakfiets die daarbij past.

Beursconcept in alles doorvoeren
Zoals het een Eventive-opdracht betaamt, voerden we het concept op de beurs door in alle uitingen – te beginnen met de uitnodiging. Deze bestond uit een beursplattegrond die in woord en beeld de verschillende gebruiksmomenten weergaf, gekoppeld aan zes verschillende typen Babboe-bakfietsen. Ook de vier merkwaarden koppelden we aan deze momenten. De uitnodiging wees bovendien letterlijk de weg naar Babboe op Eurobike via de plattegrond en het programma.

Standresultaat
Uiteraard zorgde Eventive voor een stand die past bij dit concept. Onderdeel van de vraag van Babboe was daarbij om de stand volledig modulair op te leveren tegen een scherp budget. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat alle losse onderdelen opnieuw te gebruiken zijn op een andere beurs. Volgens Babboe zag de stand er "professioneel, gezellig en warm uit, en kwamen de merkwaarden er duidelijk in naar voren". Bovendien bleek het thema een schot in de roos; het sloot goed aan op het Babboe-gevoel én was duidelijk onderscheidend van de concurrentie. Kortom: blije klant, goed thema, fijne beurs – missie geslaagd!

Eventive - Bureau voor Eventmarketing - 020 409 4787 - info@eventive.nl - Burgemeester Stramanweg 102, 1101 AA Amsterdam Zuidoost - KvK: 34183170 - BTW: NL8117.78.344.B01 - Privacyverklaring- Vacature: eventstagiair
Eventive - Bureau voor Eventmarketing
020 409 4787
info@eventive.nl
Burg. Stramanweg 102
1101 AA Amsterdam Zuidoost
KvK: 34183170
BTW: NL8117.78.344.B01
Privacyverklaring
Vacature: eventstagiair

Zullen we samen je marketing naar een hoger niveau tillen?

Wil je meer halen uit je events, acties en campagnes? Neem vandaag nog contact met ons op, dan geven we je drie gratis tips om meer uit je eventstrategie te halen. Geheel vrijblijvend en afgestemd op jouw uitdaging. Waar wacht je nog op?

nu inschrijven
Akkoord
Koekje erbij? Om onze website creatief, effectief en interactief te houden, maken we gebruik van cookies. Soms ook van derden (zie ook onze privacyverklaring). Vind je dat goed?
Nee, ik wil geen cookies en begrijp dat ik daardoor niet de volledige functionaliteiten van deze website kan benutten.