NL | EN

DearBytes | Nederland #steedsveiliger dankzij D3NH4CK-event van DearBytes

  • DearBytes | Nederland #steedsveiliger dankzij D3NH4CK-event van DearBytes
  • DearBytes | Nederland #steedsveiliger dankzij D3NH4CK-event van DearBytes
  • DearBytes | Nederland #steedsveiliger dankzij D3NH4CK-event van DearBytes
  • DearBytes | Nederland #steedsveiliger dankzij D3NH4CK-event van DearBytes
  • DearBytes | Nederland #steedsveiliger dankzij D3NH4CK-event van DearBytes
Opdrachtgever:DearBytes – powered by KPN
Type campagne:security-event
Doelgroep:IT-managers, systeembeheerders en ethische hackers
Doelstelling:leren denken als een hacker en Nederland #steedsveiliger maken
Team:Frederike en Chantal

Mensen leren denken als een hacker, om Nederland zo #steedsveiliger te maken. Dat is het doel van DearBytes, de Nederlandse IT-securityspecialist. Daarom organiseerde het bedrijf voor het tweede jaar op rij het event D3NH4CK. Op 5 juni 2018 stond Den Haag – oftewel The Hague of D3NH4CK – daarom in het teken van het Internet of Things, Cyber Threat Intelligence, het bouwen van securitylabs en knuffelen met hackers. Eventive was van a tot z betrokken om deze strategie te vertalen naar een creatief, effectief én interactief eventconcept.

Uiteindelijk paste het festivalformat het beste bij het event D3NH4CK omdat we de doelgroepen best wat te vertellen hebben. Alleen informatieoverdracht in de vorm van zenden zou niet passend zijn. In onze conceptontwikkeling streven we namelijk altijd de hoogste mate van persoonlijke interactie na. Zo geef je bezoekers persoonlijke aandacht en gaan mensen naar huis met kennis die voor henzelf relevant is, en hopelijk de volgende dag enthousiast delen op hun werk of met hun vrienden. Om dit doel te bereiken, moet je ook een programma aanbieden dat iedereen aanspreekt. Laat deelnemers bijvoorbeeld de sessie kiezen waar zij het meeste van leren en zorg voor interactieve programmaonderdelen.

Quote Fleur van Putten, Marketing Manager Security - DearBytes, QSight IT & KPN Security Services:
"Wij zijn heel erg tevreden over de samenwerking met Eventive bij het bedenken en organiseren van de 2e editie van DenHack. Eventive is in de aanloop naar en tijdens het event een onmisbare kracht voor ons geweest."

Onmisbaar onderdeel 

Interactie is bij Eventive een belangrijk element dat overal en altijd terugkomt. Het evenement begon daarom met 'D3NH4CK Draait Door'; een interactief tijdslot waarbij tafelgasten met elkaar over de diverse topics van het evenement in gesprek gingen. Het publiek werd direct betrokken doordat de tafelheer gelijk de kritische vragen vanuit het publiek ter sprake bracht. Daarna splitsten bezoekers zich op door het blokken-programma. Met de live boardroomgame ervaarden bezoekers hoe het is om een cyberaanval mee te maken en hoe je hier het best mee omgaat. Verder moesten bezoekers tijdens de Capture The Flag-wedstrijd diverse items hacken en konden bezoekers via de Mentimeter-tool de hele dag vragen stellen en stemmen over verschillende onderwerpen en sessies. Kortom: allemaal verschillende én interactieve programmaonderdelen waarin IT-professionals of securityspecialisten écht met elkaar in gesprek gingen.


Event ROI 

Al met al was de tweede editie van D3NH4CK een groot succes. Met 250 bezoekers was de opkomst 82 procent hoger dan in 2017. Maar hoewel de cijfers belangrijk zijn, moeten de bezoekers ook tevreden zijn. En dat waren ze zeker! Veel van de deelnemers gaven tijdens de dag aan dat ze het programma vernieuwend vonden en de opzet graag terugzien in een volgende editie. Tot slot konden we uit de evaluatieformulieren opmaken dat bezoekers het netwerken en de nieuw verkregen inzichten als meest waardevol hebben ervaren. Dit sluit mooi aan bij de verwachting die ze hadden, want 83 procent kwam naar het event om informatie en kennis op te doen. Deze positieve reacties konden wij weer mooi verwerken in de Return on Investment-rapportage. Terugkijken hoe D3NH4CK eruit zag? Dat kan, kijk de aftermovie op www.denhack.nl.

Weg met dat conventionele eventconcept!
Bij Eventive vinden we dat er nog veel te veel conventionele eventconcepten en -programma's worden ontwikkeld. Daar maak je tegenwoordig echt niet meer het verschil mee. Interactie én beleving geven merken veel kansen om nader tot de doelgroep te komen. Is het voor jou ook tijd voor meer creativiteit en interactie in de events die jij organiseert? Wij helpen je graag!

Eventive - Bureau voor Eventmarketing - 020 409 4787 - info@eventive.nl - Burgemeester Stramanweg 102, 1101 AA Amsterdam Zuidoost - KvK: 34183170 - BTW: NL8117.78.344.B01 - Privacyverklaring- Vacature: eventstagiair
Eventive - Bureau voor Eventmarketing
020 409 4787
info@eventive.nl
Burg. Stramanweg 102
1101 AA Amsterdam Zuidoost
KvK: 34183170
BTW: NL8117.78.344.B01
Privacyverklaring
Vacature: eventstagiair

Zullen we samen je marketing naar een hoger niveau tillen?

Wil je meer halen uit je events, acties en campagnes? Neem vandaag nog contact met ons op, dan geven we je drie gratis tips om meer uit je eventstrategie te halen. Geheel vrijblijvend en afgestemd op jouw uitdaging. Waar wacht je nog op?

nu inschrijven
Akkoord
Koekje erbij? Om onze website creatief, effectief en interactief te houden, maken we gebruik van cookies. Soms ook van derden (zie ook onze privacyverklaring). Vind je dat goed?
Nee, ik wil geen cookies en begrijp dat ik daardoor niet de volledige functionaliteiten van deze website kan benutten.